Brits overheid wil staats kansspel organisatie verkopen

In het Verenigd Koninkrijk is bekend gemaakt dat de Britse overheid een aantal staats kansspel organisaties wil verkopen. Daarbij wordt ook de Tote verkocht, een van de bekende staats organisaties binnen de Verenigd Koninkrijk.
De reden achter de verkoop van deze organisaties is de recessie. De kansspel organisaties doen het steeds minder goed door de recessie en de concurrentie is moordend. Ook speelt het mee dat de overheid de staatskas wil bijvullen want deze schiet steeds meer tekort. Diverse commerciële kansspel bedrijven die in de Verenigd Koninkrijk gevestigd zijn, hebben aangegeven interesse te hebben om een bepaalde organisatie over te nemen.
Vorig jaar droeg de Tote nog een bedrag van bijna 12 miljoen pond bij aan de paarden races. Dit jaar is dat drastisch gezakt naar een bedrag van bijna 10,5 miljoen pond. De paarden races zijn afhankelijk van deze inkomsten en een eventuele toekomstige eigenaar dient hier dan ook rekening mee te houden. Dit zal een van de beren op de weg zijn in de onderhandelingen tussen de overheid en commerciële (online) kansspel bedrijven.
Een aantal bedrijven heeft dus al aangegeven interesse te hebben maar een concreet aanbod is nog niet aan de orde.