Senaat tobt over kansspelwet

Dat de aanpassingen van de kansspelwetten in de Europese landen niet over even soepeltjes verloopt hoeft geen geheim meer te zijn. Regelmatig verschijnen in de medie en op deze site, artikelen over landen die de wijzigingen in de kansspelwet niet geheel volgens Europese regels doorvoeren.
België is nu de volgende is dit rijtje. Afgelopen donderdag behandelde de senaat de nieuwe kanspelwet. De wet is goedgekeurd maar is wel geamendeerd en hierdoor moet de wet dus opnieuw naar de kamer om daar nogmaals behandeld te worden.
De belangrijkste wijzigingen zijn dat het gokken op internet aan banden gelegd wordt doordat de eis wordt gesteld dat degenen die online gokmogelijkheden bieden ook in de reële wereld kanspelen mogen bieden.
Ook wordt het mogelijk voor krantenwinkels om weddenschappen op bepaalde paardenkoersen aan te bieden. Dit is besloten nadat de vraag daarom was gekomen vanuit die sector. De paardenwedrennen sector kampt al jaren met dalende inkomsten omdat het niet toegestaan was om op alle koersen te wedden. Met deze wijziging hoopt deze sector het hoofd boven water te houden.
Een diepgaande analyse van de veranderingen in de kansspelwet is te vinden in hetvolgende artikel: België versoepelt kansspelwetgeving, maar botst met Europese beginselen.