Cyprus wil ook wetgeving op het gebied van online gokken

Cyprus is een land waar veel gokgerelateerde websites gevestigd zijn maar die geen wetgeving heeft op het gebied van online kansspellen. In maart 2009 liet men nog een onderzoek uitvoeren waaruit bleek dat Cyprus minstens 2,5 miljard euro mis loopt door het gebrek aan wetgeving want er hoeft dus geen kansspel belasting betaald te worden omdat er geen wetgeving is. Daar willen ze nu dus op korte termijn verandering in brengen.

Volgens de experts moet er een afweging gemaakt worden tussen twee verschillende zaken. Het wel of niet regulieren van online kansspelen markt om aan de ene kant de inwoners beter te kunnen beschermen tegen de negatieve invloeden maar aan de andere kant om eventueel kansspel belasting te innen. Ook wil men door het wetsvoorstel voorkomen dat geld wit gewassen wordt en dat de online criminaliteit verminderd.

Cyprus is al een tijdje bezig om te kijken naar mogelijke wetgeving omtrent online kansspellen en zal daarbij ook rekening moeten houden met de Europese wetgeving. Hun wetgeving moet namelijk wel in lijn met die van de Europese Unie zijn. Hoe het allemaal er precies uit moet gaan zien is vooralsnog onbekend maar naar men verwacht zal er op korte termijn eindelijk actie genomen worden om duidelijkheid te scheppen omtrent de wetgeving.