Belg wint jackpot 21 miljoen EuroMillions Loterij

EuromillionsGisteren werd een Belg op slag 21 miljoen euro rijker door het winnen van EuroMillions. Dat vertelde de woordvoerder van de Nationale Loterij. Hij selecteerde als enige de vijf juiste nummers en twee sterren. Het is de eerste keer in 2015 dat een Belg met de jackpot gaat lopen in de Europese loterij.

Vorig jaar twee Belgen winnaar
In 2014 wonnen twee Belgen de prijzenpot. Eén inwoner van West-Vlaanderen kreeg een cheque van 68 miljoen euro. De ander was een inwoner van Charleroi die 26 miljoen euro won. De grootste overwinning werd op 9 februari 2007 behaald. Toen won een Belg de som van 100 miljoen euro. De volgende trekking vindt op 30 januari plaats.

Word schandalig rijk
De Euromillions Loterij wordt georganiseerd door La Francaise des Jeux kansspelen in Frankrijk. De loterij wordt sinds 1976 georganiseerd in Frankrijk zelf en andere Franstalige gebieden, zoals Monaco. De Franse staat is voor 72% eigenaar van de loterij dat onderdeel uitmaakt van een bedrijf dat meer kansspelen aanbiedt. Het gokbedrijf heeft een monopolie op de meeste van de georganiseerde kansspelen en sportweddenschappen in Frankrijk. Ook is het bedrijf eigenaar van een wielerploeg. De motto van EuroMillions is: Word schandalig rijk.

EuroMillions
De EuroMillions loterij is een samenwerking tussen verschillende loterijen. De loterij is opgezet door drie grote loterijorganisaties uit Engeland, Frankrijk en Spanje: UK National Lottery (Groot-Brittannië), Francaise des Jeux (Frankrijk) en Loterias y Apuestas des Estad (Spanje).De eerste trekking vond plaats in 2004. In negen Europese landen kan worden meegespeeld met de EuroMillions loterij: Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, België, Luxemburg, Ierland, Portugal en Zwitserland. In Nederland kan men niet meedoen aan de loterij, omdat EuroMillions in Nederland geen vergunning heeft. Misschien komt daar met de nieuwe kansspelwetgeving volgend jaar verandering in.