Steeds meer internet gok cafés

Dat het niet toestaan van online gokken geen oplossing is, daar zijn velen het over eens. In landen waar dit het geval is, is er nu een nieuwe rage ontstaan. In deze landen openen mensen een internet café waar men kan gokken op een computer.
Het gaat als volgt in zijn werk, je gaat naar binnen en je betaald het bedrag waarvoor je wilt spelen bedrag aan de balie. Vervolgens krijg je een kaart die je laat gokken op de computers in het internet café. Deze nieuwe manier van online gokken wordt steeds populairder en daar is men in de Verenigde Staten niet zo blij mee.
In de staat Florida zijn er al een paar van deze internet cafés gesloten omdat ze deze mogelijkheid aan boden. Er waren de laatste jaren steeds meer internet cafés bij gekomen en de autoriteiten vertrouwden het niet meer. Nu vraagt men zich af hoeveel cafés hetzelfde doen.
Het afgelopen weekeinde heeft de politie weer een inval gedaan bij een dergelijk internet café. Er werden 43 computers in beslag genomen en ook de administratie van de eigenares werd mee genomen. De eigenaresse werd gearresteerd en riskeert een geld boete of zelfs celstraf.
De verwachting is dat de komende maanden meer internet cafés moeten sluiten, de politie gaat intensiever controleren en harder optreden tegen deze illegale praktijken in de staat Florida.