Denemarken moet voorstel wijzigen om te legaliseren

In de lijst van landen die hun online kansspellen markt aan het legaliseren zijn staat ook Denemarken. Begin dit jaar had Denemarken al aangekondigd dat ze de online kansspellen markt binnen hun land open wil gooien voor andere aanbieders. Op dit moment is er in een monopoly waardoor de Europese Unie al een tijdje aanklopt bij Denemarken. Zij werken namelijk niet volgens de Europese wetgeving op dit gebied en zijn dan ook vriendelijk verzocht om hun online kansspellen wetgeving aan te passen opdat andere Europese online kansspel bedrijven hun diensten in Denemarken kunnen en mogen aanbieden.
Na veel overleg is er in Denemarken dan ook een wetswijziging voorstel op tafel gekomen die in juli naar de Europese Commissie is gestuurd ter goedkeuring. Toch blijkt dit voorstel niet helemaal in order te zijn want Denemarken heeft het voorstel retour gekregen met daarbij een lijst van punten die gewijzigd moet worden. De Europese Commissie geeft Denemarken een maand de tijd om aanpassingen te maken in hun voorstel. Als deadline staat hiervoor 9 november genoteerd.
Denemarken moet dus nog even aan de slag om alles volgens de Europese wetgeving binnen hun eigen land geregeld te hebben. Gelukkig is het wel hetvolgende land binnen Europa dat de wetgeving omtrent online kansspellen veranderd. Eerder al heeft Frankrijk dit proces doorlopen met de Europese Unie en gaan ze per 1 januari 2010 nieuwe wetgeving invoeren waardoor het mogelijk wordt gemaakt voor inwoners van Frankrijk om op online kansspellen sites te spelen.