Kansspelcommissie streeft naar transparantie gokmarkt

KansspelcommissieEen artikel de morgen vermeldt dat de kansspelcommissie strenger op gaat treden tegen krantenwinkels die loterijspelen verkopen. Natuurlijk worden er ook kranten verkocht, maar minder dan het aantal spelen dat in deze winkels omgaat. De commissie wil meer overzicht.

Meer vaart legalisering loterijen

Het is niet makkelijk offline loterijen te registreren en dat is dan ook de reden dat het voor de commissie minder transparant is hoeveel spelen er verkocht worden. Hoeveel geld er jaarlijks precies in de branche wordt verdiend is voor de commissie wel belangrijk om te weten. Maar dat is niet de fout van de loterijen, maar van de regering die weinig vaart zet achter de legalisering. Om meer inzicht te krijgen is deze legalisering van de markt dan ook van levensbelang. Op het moment maakt de regering zich hard voor legalisering. In 2017 moet de legalisering een feit zijn. Deze ontwikkeling zal problemen als deze voorkomen.

Offline loterijen

Zowel online als offline is het moeilijk om loterijen te registreren. Omdat de commissie meer overzicht wil genereren zal er strenger op de offline winkels worden toegezien. Dan hebben we het in dit geval over krantenwinkels waar ook loterijen worden verkocht. In het artikel gaat het over deze winkels; een niche zo u wilt waar veel tijd in wordt gestoken, en waarvoor eigenlijk? Veel eigenaren van krantenwinkels hopen dat de legalisering snel een feit zal zijn. Doordat de legalisering nog geen feit is, worden zij in een hoekje gedrukt en dat is niet terecht. Tot die tijd zal de commissie echter een oogje in het zeil houden.

Kansspelcommissie kan tijd beter besteden

De kansspelcommissie is voornemers om de lokale besturen te gaan wijzen op de krantenwinkels die naast kranten ook loterijen verkopen. Zo hopen zij voor meer regulatie en transparantie te zorgen, vermeldt het artikel in Morgen. Deze winkels zijn vaak vierentwintig uur per dag open en worden nu gedwongen wettelijke beperking te omzeilen die binnen afzienbare tijd toch al niet meer gelden. Allemaal erg tegenstrijdig en zonde van tijd die beter besteed kan worden door bijvoorbeeld de wedkantoren die voor deze controles moeten zorgen. Met de legalisering in het vizier zijn zaken als deze erg nutteloos en het is dan ook te hopen dat de overheid vaart zet achter de legalisering van online gokken. Ook voor de kansspelcommissie zal de legalisering veel helderheid scheppen en dat is waar we samen heen moeten.